Διαλέγετε στρόγγυλες και λείες ντομάτες. Τις πλένετε, τις σκουπίζετε και με ένα μαχαίρι κόβετε το «καπάκι» στο κάτω μέρος, χωρίς όμως να το χωρίσετε εντελώς από την ντομάτα.
Αφαιρείτε στη συνέχεια την ψίχα με ένα κουτάλι, τη φυλάσσετε σε ένα μπολ και τοποθετείτε τις ντομάτες στο ταψί, αφού τις πασπαλίσετε εσωτερικά με το αλάτι.
Στη συνέχεια, πλένετε τις πιπεριές, κόβετε ένα «καπάκι» στο πάνω μέρος και αφού τις καθαρίσετε από τους σπόρους, βάζετε και αυτές στο ταψί.
Σε ένα μπολ βάζετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα το δυόσμο, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι, το κρασάκι, τη μισή ποσότητα της ψίχας από τις ντομάτες, αλάτι και ανακατέψτε. Γεμίστε με το μείγμα κάθε ντομάτα και κάθε πιπεριά, προσέχοντας όμως μην τις παραγεμίσετε, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και θα αυξηθεί ο όγκος του.
Σκεπάστε τα γεμιστά με τα καπάκια τους και περιχύστε τα με το λάδι και την υπόλοιπη ψίχα από τις ντομάτες. Αφήστε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για μια ώρα.